Jarní kuchyně

Společně s dětmi zjistíme, co jim na školní zahradě roste. Co z toho je jedlé? Dozvědí se o možnostech využití divokých jarních bylin v kuchyni a o jejich pozitivním vlivu na naše zdraví. Naučí se bylinky rozpoznávat, správně sbírat i skladovat. Udělají si piknik na zahradě, při kterém si vyzkouší vyrobit zdravou limonádu a pomazánku. Nezapomeneme ani na protažení těla při pohybových aktivitách. Na závěr děti dostanou omalovánku s jednotlivými druhy bylinek.

  • Témata: školní zahrada, jaro, rostliny, bylinky, sběr bylinek, zdravá strava
  • Cílová skupina: předškolní žáci MŠ a 1. třída ZŠ
  • Čas: 90 min
  • Místo: školní zahrada
  • Termíny výuky: březen - duben

Stáhněte si návod na výrobek vytvořený v rámci projektu Tvoříme a učíme se v zahradě.

Objednejte se                                                                                                                        Jana Vondráčková, 735 176 581, vondrackova@ametyst21.cz